Irodai szoftverkörnyezet

A SuliX Professional Iroda menüpontjában a jól ismert LibreOffice irodai programcsomaggal találkozhatnak a felhasználóink. Az általános ismertségén túl az alkalmazás nem csak a nyílt forráskódú dokumentumok kezelését képes megvalósítani, de nagyfokú kompatibilitást biztosít a MS Office környezetben készült dokumentumok esetében is. 

LibreOffice

 Főbb komponensei:

  • LibreOffice Writer szövegszerkesztő

  • LibreOffice Calc táblázatkezelő

  • LibreOffice Impress bemutatókészítő

  • LibreOffice Base adatbáziskezelő

  • LibreOffice Draw rajzoló

     

Tekintettel az adatbáziskezelés igen hangsúlyos voltára az informatika oktatása és számonkérése során, a SuliX dedikált alkalmazást tartalmaz az ilyen típusú feladatok támogatására. A SuliX érettségi eszközök menüpontban található programok segítségével lehetőség nyílik adatbázis létrehozására, mentésére és törlésére egyaránt.  

Természetesen nincs irodai környezet email megoldás nélkül. A SuliX esetében több email kezelő alkalmazás közül is választani lehet, a rendszerben alapértelmezettként az Evolution nevű szoftver található, amely több email fiók egyidejű kezelését is lehetővé teszi.

Tervezési, menedzsment feladatokhoz nélkülezhetetlen segítséget jelent a FreeMind nevű alkalmazás. Használatával grafikusan is megjeleníthetjük a napi feladatok során beérkező információkat, rendszerezhetjük ezeket és ezáltal leegyszerűsíthetjük döntéseinket, vizuálisan követhetjük nyomon a folyamatban lévő teendőink sorsát.

Az irodai alkalmazásokról további információt a Digitális Írástudás sorozatunk 3. kötet - Irodai alkalmazások használata SuliX Professional alatt című kötetében olvashatnak. Az adatbáziskezelés alapjairól a 4. kötet - SuliX Professional az iskolában és a tanulásban 43. oldalán találhatnak részletes információt.