SuliX Professional banner

Matematika

A matematika tantárgy oktatásához és az ehhez szükséges felkészüléshez a SuliX Professional komplex, a tárgy különböző területeinek megfelelő alkalmazáscsomagot tartalmaz. Ennek a csomagnak csak az alapköve az alap-, speciális-, pénzügyi- és programozói felülettel ellátott számológép, hiszen a rendszerben található alkalmazások lehetőségei messze felülmúlják ma már az egyszerű műveletvégzési funkciókat.

A GeoGebra a matematikai alkalmazások nehézfegyverzete, témáját tekintve az analízishez, az algebrához, a geometriához és a beépített táblázatkezelőnek köszönhetően a statisztikához egyaránt kapcsolódik. Dinamikus matematikai rendszer, amellyel nemcsak szakaszokat, egyeneseket, vektorokat, kúpszeleteket ábrázolhatunk, hanem a függvényeket is, az alakzatokat pedig dinamikusan változtathatjuk. A program a függvények deriváltjának és integráljának meghatározására is alkalmas.

Ha egyszerűbb algebrai számításokat szeretnénk végrehajtani, vagy azok megoldását  ábrázolnánk,  a  KAlgebra  alkalmazást használhatjuk.  Az  egyes fülekre kattintva más és más funkciókat érhetünk el. Ha függvényeket szeretnénk ábrázolni 2 vagy 3 dimenzióban, a 2D-s grafikon és a 3D-s grafikon fülek alatt tehetjük ezt meg.

Az Euklideszi geometria oktatása során meglehetősen időt rabló művelet, az összes szerkesztést újra és újra felrajzolni, kitalálni. Ezen feladat támogatására, megoldására született meg a Kig. A gyakorlás megkönnyítésére a program tippekkel lát el már az induláskor, a szerkesztési lehetőségek grafikus tárháza a tananyag otthoni szemléltetését és megértését is lehetővé teszi.

Elsősorban az otthoni munkát hivatott támogatni a KBruch nevű egyszerű, ám sokoldalú alkalmazás is, amelynek segítségével a tört számok grafikus megjelenítésén keresztüli megértése és ezek átszámítása gyakorolható be tökéletesen. A program önmagában képes biztosítani a kikérdezés és a feladatok kiértékelésének lehetőségét, így a diákok képesek a saját felkészültségüket meghatározni és ha szükséges javítani.