SuliX Professional banner

Rajz

Az informatika térnyerése az oktatásban nem csak a reáltárgyak esetében hozott új lehetőségeket és eszközöket, de a humán tárgyak és a képzőművészet területén is átformálta az alkotási folyamatokat és alakított ki új sztenderdeket. A SuliX Professional a vizuális képzés elősegítésére is több alkalmazást tartalmaz, segítségével az alkotás öröme könnyedén átélhető. Fontos megjegyezni, hogy a rendszer már alapból tartalmazza a legelterjedtebb Wacom digitalizáló táblákhoz szükséges drivereket, így a rajzolás és retuásálás még egyszerűbbé és életszerűbbé válhat.

A szimplán MyPaint elnevezésű alkalmazás pontosan azt tudja, ami az otthoni rajzok készítéséhez alapszinten szükséges lehet, egyszerű és áttekinthető, teljes képernyős kezelőfelület mellett.

 

A főbb tulajdonságai:

  • rétegek kezelése
  • virtuális rajzeszközök
  • ecset- és színkezelés
  • vázlattömb
  • objektumszerkesztés

 

A rajz már egészen kis korban megszerethető, nagyon korán az önkifejezés eszközévé léphet elő. A Tux Paint program a legkisebbek számára készült, nem tartalmaz parancsokat, kizárólag ábrák alkalmazásával felépített eszközöket használva, mókás, előre elhelyezett "matricák" segítségével összeállított alapokat tartalmazva fejlesztheti a legkisebbek vizuális képességeit is. Egyszerűségénél fogva képes megszerettetni velük a vizuális képalkotást és megismertetni annak alapjait.  

A SuliX Professional rendszerben található további, kifejezetten grafikai és fényképkezelő alkalmazásokról ide kattintva olvashat.