SuliX felajánlások a magyar közoktatás számára

Dátum: 
2013.02.14.

Köz- és felsőoktatási célokra ajánlott fel térítésmentesen több informatikai cég nyílt forráskódú és szabadon felhasználható szoftvereket – jelentette be Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára és Dr. Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára 2013. február 13-án, Budapesten.

A bejelentés hivatalos sajtóanyaga

Az ULX, mint vezető nyílt forráskódú megoldásszállító a kezdeményezéshez csatlakozva a következő felajánlásokat tette:

  • Bárki számára díjmentesen letölthető SuliX Professional desktop operációs rendszer, valamint a hozzá tartozó irodai és oktatási programkörnyezet, amely nyílt forráskódú megoldást jelent a mai számítógépek többségére.

  • A letölthető Digitális Írástudás Linuxon könyvsorozat, amely a nyílt forráskódú rendszerek használatának elsajátításához szükséges információt, egyszerű, közérthető nyelvezetű tananyagot tartalmazza.

  • A honlapunkról hamarosan letölthető óravázlatok, amelyek segítségével a tanárok egyszerűen és gyorsan tudják az általuk oktatott tananyagot a SuliX oktatási szoftvereit használva színesebbé és a korszerűbbé tenni, kihasználva a nyílt forráskódú alkalmazások nyújtotta sokszínűséget és költséghatékony innovációt.

Az alábbi linken a rendezvénynek a sajtó számára készített háttéranyagát lehet letölteni.

SuliX felajánlás sajtóanyag (PDF)