SuliX Lexikon

A SuliX termékcsalád szakkifejezéseinek szótára

Active Class

Flexibilis tanterem- és tanulófelügyelet. Akár állandó osztálytermi gépekkel, akár esetileg összeválogatott gépcsoporttal vagy felhasználói csoporttal kialakítható egy aktív oktatási környezet, ami a tanórák alatt, szakkörökön, fakultációkon pillanatok alatt biztonságos tanítási keretet hoz létre a tanár irányításával. Ha az intézményben vezetéknélküli hálózat is üzemel, akkor hordozható gépekkel (netbook/notebook) is használható. A tanár a diákokkal megoszthatja a saját, és megfigyelheti, átveheti a diákok képernyőjét, így felügyelve és segítve a tanulást. Egy tanár így akár több osztályt is felügyelhet egyszerre.

SuliX Learning

Integrált elearning keretrendszer, amivel az önálló és az irányított tanulás egyaránt megvalósítható. Rendelkezik a tanuló munkáját elősegítő modulokkal (pl. lecke, csevegés, műhelymunka), a tanár tevékenységéhez szükséges modulokkal (pl. gyakorlatok, tesztek létrehozása, tananyagírás), valamint az oktatási folyamat adminisztrálását segítő modulokkal (pl. beiratkozás, jelenlét naplózása, tevékenységek ütemezése és figyelés, mérésértékelés, szavazás).

SuliX Professional

A SuliX desktop operációs rendszer megoldása, amely szabadon letölthető és használható, érthető, emberközeli rendszer. Használható az iskolában, illetve teljesértékű rendszerként az otthoni számítógépek üzemeltetésére is.

SuliXerver

Olyan kulcs­rakész szervermegoldás, amellyel komolyabb informatikai ismere­tek nélkül felépíthető és bizton­ságosan üzemeltethető egy isko­la vagy oktatási intézmény teljes informatikai rendszere.

Regisztrációs kód

A regisztrációs kód a termékeinkhez mellékelt azonosító kód, amely felhasználóink számára hozzáférést biztosít a digitálisan certifikált binárisokhoz, illetve a termékekhez tartozó frissítésekhez. Ezen kód birtokában érhetőek el a termékekhez nyújtott kiegészítő szolgáltatások, telefonos- és személyes támogatás, távoli belépés, dokumentáció és az oktatások.