Rólunk mondták

"Amikor tudomást szereztünk a SuliXról felvettük a kapcsolatot a SuliX Supporttal. A telefonos beszélgetés végére kiderült, hogy ellentétben a Windows alapú szerverekkel sokkal kevesebb pénzből is összeállíthatunk 1 szervert, amely képes kezelni mindhárom internet szolgáltatásunkat és képes menedzselni a több mint 1000 felhasználót. Egyeztetések után egy szakember leutazott hozzánk Budapestről és segített beállítani a SuliXervert. A felmerülő problémákra pedig rövid időn belül általában már az nap meg is érkezett a válaszban a megoldás is. Reméljük példánkon felbuzdulva más iskolák is igénybe veszik ezt a magyarok által fejlesztett kifejezetten közoktatásra szánt rendszert."

Gyula - Hajdúsámson, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI

 

"Ha problémánk van (általában a tapasztalatlanság miatt) a webes felületen kérhetünk segítséget, amire szinte azonnal válaszolnak, akár e-mailban, de sokszor telefonon is. Most október eleje van, de már úgy érzem, nagy teher esett le a vállamról a SuliXerver bevezetésével. Az is látszik, hogy észrevételeinket megkülönböztetett figyelemmel kezelik, ha úgy ítélik meg azonnal beépítik egy frissítésbe. Tehát kiválóan működik az együttműködés, ha arra gondolok, hogy mikor kaptam volna a Microsoft-tól ennyi segítséget, hát legfeljebb külön díjazás fejében. Már most több feladatot meg tudok oldani, mint a Windows szerverrel 5 év alatt. Mindenkinek javasolni tudom a rendszer bevezetését, rengeteg hasznos funkció van bele integrálva, egyszerűen kezelhető, szakértő, segítő támogatást is adnak hozzá."

Horváth Pál rendszergazda - Budai Középiskola

 

"Windows szerverről tértem át a SuliXra. Szűk fél év használat után, elégedett vagyok működésével. Pozitívumként emelném ki, hogy igen gyenge hardverünkön is stabilan, megbízhatóan fut a program. Informatikus kollégáim is kezdik megismerni, és megszeretni az oktatásban nyújtott szolgáltatásait. Népszerűségének legfőbb oka felhasználóink körében, a szerver tárhelyének otthonról történő biztonságos elérhetősége. A SuliX mögött álló támogatás megfelelő, az ügyfélszolgálat munkatársai segítőkészek, türelmesek. Munkaidőn túl is igénybe tudtam venni a segítségüket. Aki teheti, próbálja ki a rendszert, érdemes."

Pásztor Zoltán rendszergazda - Hajdúböszörmény

 

"A SuliX egy nagyszerű rendszer, ami szemléletváltást hozott az iskolánkba. Körültekintő és pontos előkészítés után még azokon a helyeken is javaslom a SuliX használatát, ahol heterogén hálózatot használtak, vagy a Sulix megjelenésével válik azzá a hálózatuk. Nálunk is ez volt a helyzet és az előzetes elképzeléseken sokat kellett változtatni, míg a Windows AD-t és a SuliX rendszert párhuzamosan tudjuk üzemeltetni. A bevezetést, tekintve az iskolánkban használt rendszer bonyolultságát, csak a felkészült és segítőkész SuliX-os szakemberek pontos előkészítő és végrehajtó munkájával lehetett megtenni. Mindenképpen ajánlom azoknak az iskoláknak ahol egyszerűbb feltételek vannak, vagy nincs olyan szakember aki önállóan tudna egy hasonló rendszert megtervezni és üzemeltetni."

Komoróczy Tamás - Nyíregyháza

 

"A SuliXerver használatát 3 hónappal ezelőtt kezdtük meg az iskolánkban. Az volt a cél, hogy egy oktatási intézmény igényeinek megfelelő rendszert használjunk. A SuliX rendszer megfelelő választás volt. Minden korábbi külön gépen és szerveren futó alkalmazást egy gépre, és egy szerver rendszer alá tudtuk szervezni. A munkaállomás és felhasználó kezelés, a fájl- és nyomtatómegosztás, a levelezés, a wifi elérés, az adatmentés és védelem, valamint a teljes rendszer monitorozás egy gépen, egy helyen, egy rendszerben megoldott. Mindehhez bárhonnan elérhető web-es felhasználói felület társul, ami sok szempontból rugalmas, és nagyon kényelmes. Ezen felül kiváló és gyors support csapat nyút segítséget, akik minden kérdésre, problémára azonnal reagálnak és nagyon gyorsan megoldást is adnak. Helyszíni kiszállással történt telepítés is remekül működött. A helyi telepítés után már nem volt teljesen ismeretlen az ingyenes oktatáson megkapott ismeret anyag. Egy hónapos használat után pedig a 2. oktatásra már rengeteg kérdéssel érkeztem, melyeket - szükség esetén kicsit elkalandozva a kötött anyagtól - a hallgatóság igényei szerint megbeszéltünk. A Sulix Professional 7 operációs rendszert is kíválóan használhatónak tartom az iskolában. Az otthoni gépemre is feltelepítettem, és használom is, pedig korábban nem volt Linuxom. A SuliXerver egyébként tökéletesen fogadja a Windows klienseket is, és a tartományi beléptetést. Minden iskolának merem ajánlani! Minden rendszergazdának alánlom, aki jól, egyszerűen és nagyszerűen kezelhető és átlátható rendszer kiépítésére törekszik. Nyáron 4 szerver gépet és még több szerver funkciót (Novell, Apache Web, IpCop tűzfal, Mercury levelezés, Fog DHCP, Radius wifi) kapcsoltam le, és váltottam fel az 1 Sulix rendszerrel. Most október közepén úgy látom jól döntöttem!"

Tóth Szabolcs - Szeged

 

"Röviden összefoglalva: a SuliXervert ajánlom bevezetésre, akár általános iskolába, akár középiskolába a már meglévő Windows-os szerver helyett is. Egy 600 felhasználós általános iskolában vezettem be a SuliX rendszert. A könnyen adminisztrálható felületen sikerült beállítanom a jogosultságokat, illetve körülbelül 2 óra alatt az összes felhasználót felvittem felhasználónévvel, jelszóval, osztályba sorolással együtt egy egyszerű Excel tábla segítségével. Nagyságrendileg ennyi idő volt az összes gép felvétele a SuliXerverbe (kb. 60 gép). A webes felületen keresztül bárhonnan elérik a kollégák és a gyerekek is a file-okat. A wifi jelszavazása eddig problémát jelentett, mert mindig kiszivárgott a kód, de a Radius szerver megoldotta a problémát, így tényleg csak azok használhatják az iskola vezetékes és vezeték nélküli hálózatát, akik arra jogosultak. A tartalomszűrő probléma is megoldódott, mert a SuliXerver ezt is kiválóan kezeli. A gyerekek illetve a kollégák is gyorsan megszokták az újfajta bejelentkezést, mondhatom, hogy fennakadás nélkül álltunk át a SuliXra. A SuliX Professional desktop operációs rendszert egyelőre nem használjuk, de telepítve van a Windows mellé, így amikor a kollégák elvégezték a SuliX tanfolyamot, taníthatnak szakkör, vagy normál órarend keretein belül is. Érdemes a rendszergazdáknak rászánni egy-kettő hetet az átállásra, főleg ha a SuliX minden lehetséges opcióját ki szeretné használni és tesztelni, hogy tanévkezdésre, vagy egy hosszabb szünet után zavartalanul folyhasson tovább a tanulás/tanítás…! Ha bármi kérdés felmerül, a SuliX Support gyorsan és nagyon szívesen segít telefonon és e-mailben is! Korrekten felmérik előzetesen, hogy milyen hálózatos-, vagy hardver követelmény szükséges. Tanácsot is adnak, ha szükséges. Eddig csak pozitív „élményem” volt! Nem szaporítom tovább a szót, nekem nagyon tetszik a rendszer, örülök, hogy bevezettem. Az általam karbantartott további iskolákban is szeretném ha ez a rendszer működne. Ha jövőre engedélyezik, akkor megvalósítom."

Hirsch Máté - Kiskőrös

 

"Részemről nagyon elégedett vagyok a SuliX rendszerrel. A SuliX Support csapata nagyon segítőkész, bármiféle kérdésünk, bajunk adódott, mindig rövid időn belül megoldották a problémánkat. Nyitottak az egyéni igényeinkre, és ezeket a lehetőségekhez képest igyekeznek maximálisan megvalósítani. Sokan kérdezték már, hogy nem nehezebb-e ez a rendszer? Számomra sokkal kényelmesebb a használata, egy csomó jó szolgáltatást beleépítettek a rendszerbe, amivel egyébként külön kellene bajlódni. Bátran ajánlom mindenkinek."

Tuzy Ilona - Tolna

 

"Iskolánkba 2014. augusztus közepén vezettük be a SuliX rendszert. Szerver hiány miatt egy munkaállomást használunk erre a célra. A SuliXerver ragyogóan ellátja feladatát ezen a gyenge eszközön is. A rendszer kialakításában és telepítésében teljes körű segítséget kaptunk a SuliX csapattól. A mutatott módszerekkel a meglévő eszközök integrálása gyerekjáték volt. A több száz felhasználó importálása is gördülékenyen ment. A SuliX support abszolút szolgáltatáscentrikus. Minden jelentkező problémát vagy azonnal vagy rövid időn beleül elhárítanak. Szerintem példa értékű a segítő hozzáállásuk. A rendszerről abszolút pozitívak a tapasztalataim."

Bereczki József - Budapest

 

"Iskolánk számítógépes infrastruktúráját kiszolgáló új rendszer kiválasztásakor fő szempont volt a könnyű kezelhetőség, ahol bármelyik kolléga egyszerűen kezelheti a rendszert a neki beállított jogosultsági szint erejéig, az átfogó szolgáltatások gyűjteménye, ahol a több internet kapcsolat kezelése, a felhasználói fiókok karbantartása, a levelezés, a fájlok megosztása, a termek internet-hozzáférésének szabályozása, az elektronikus napló, az iskola leltár kezelő modul és ezeken-felül még sok egyéb hasznos szolgáltatás mind beépített és összekapcsolt, a megbízhatóság, ahol az iskola adatai biztonságban vannak és bármikor elérhetőek és egy olyan segítőkész terméktámogatás, amely akkor is segíteni tud a felmerülő problémák megoldásán, amikor a rendszergazda házon kívül van. Mi a SuliX rendszer és a mögötte álló terméktámogatási csapattal mindezt megkaptuk, bárminemű problémánkkal emailen vagy telefonon megkeresve őket egyből megoldást kínáltak. Csak ajánlani tudom a SuliX rendszert!"

Papp Bence - Dabas

 

"Ajánlom a Sulix rendszert a Linuxban kevéssé járatos kollégáknak is, hiszen a mindennapos funkciókat egy kényelmes webes felületen keresztül lehet elérni-bárhonnan, így egy teljesen felépített Linux rendszert kapnak. A Sulix egy teljes, komplett megoldást ad az iskolában előforduló igényekre és folyamatos fejlesztés alatt áll. A gépház alatt egy kiforrott, átgondolt rendszer található, amit a support nagyon jól ismer, így bármilyen felmerülő problémát gyorsan orvosol. Az ügyfélszolgálat telefonon, interneten keresztül egyaránt könnyen elérhető, segítőkész."

Nagy Attila - Sárbogárd